Ääniavaran uusi pieni TAIKA on aloittanut juuri oman päiväkotikokemuksensa!

uutiset

Ääniavaran uusi pieni TAIKA on aloittanut juuri oman päiväkotikokemuksensa!

Ääniavaran kehittämä konseptituote varhaiskasvatukseen on ottanut ensiaskeleet aloittamalla oman päiväkotikokemuksen Liperin Paloaukean päiväkodissa. Taikan tarkoituksena on olla tukena ja  mukana lapsen päiväkoti arjessa tarjoten kokemuksia tulevaisuuden teknologian ja varhaiskasvatuksen kanssa. Taika on uusi täysin Suomessa sosiaaliseen kanssakäymiseen kehitetty robotti ja hahmo, jota nyt on lähdetty Ääniavaran tuotekehitystiimin myötä testaamaan, miten tulevaisuuden teknologiaa voidaan yhdistää jo varhaiskasvatusvaiheessa myös työntekijöiden avuksi heidän omassa työssään.

Taika hahmona perustuu Ääniavarassakin toteutettavaan ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja sen kanssa on tarkoitus opettaa ja ohjata lasta ja aikuista rakentavaan vuorovaikutukseen ja rohkaista ilmaisemaan itseään sekä tuomaan toimintamalleja arjen tilanteisiin mm. keskustelujen ja tarinoiden avulla. 

Taikan rakentamisessa ja luomisessa ovat mukana Ääniavaran lisäksi olleet myös ohjelmistosuunnittelija Lasse Leppänen ja muotoilija ja AV-suunnittelija Aki Hattunen. Taikan sisällön on rakentanut psykoterapeutti, musiikkiterapeutti, muksuoppiohjaaja ja – kouluttaja sekä lastentarhanopettaja Maija-Riitta Hirvonen Ääniavara Oy:stä.

Lue lisää TAIKAsta uudessa blogijulkaisussamme ‘SUOMALAISTA TAIKAA’